image9%20%E2%80%93%20kopio.jpg?149286916

Moikka maailma!

Tässä tulee Fit Karhulan ensimmäinen blogikirjoitus, tadaa!

Ajatus blogin kirjoittamisesta on ollut mielessä avajaisista saakka, mutta nyt sain kirjoittamiselle konkereettisen syyn. Niinkuin varmasti olette huomanneet, on meidän tiloihin muuttanut Fysios ja minähän heti pongasin heidän palveluistaan Firstbeat hyvinvointianalyysin. Olen kuullut paljon puhuttavan Firstbeatistä, joten ehdottomasti tämä oli päästävä kokeilemaan. Mielenkiintoista saada testitietoa omasta kehostaan, vaikkakin pienellä jännityksellä odotan tuloksia. Mutta sehän se testien tarkoitus onkin, että sitten tietää mitä pitää tehdä paremmin!

Minulle on tehty useita kertoja polkupyöräergometri testi, vuosittain juoksen Cooperin, lihaskuntotestit ja In body mittaukset ovat tuttuja, mutta tämänkaltaista hyvinvointianalyysia en ole ikinä päässyt tekemään.

Hyvinvointianalyysi kertoo kuinka keho reagoi arjen erilaisissa tilanteissa. Ympäri vuorokauden tehtävässä sykevälimittauksessa  kuvataan yksilöllisesti kuormittavia ja palauttavia tekijöitä sekä liikunnan vaikutusta.

firstbeat.jpg?1492869172

Projekti aloitettiin torstaina aloituspalaverilla jossa Kaurasen Wille Fysiokselta kertoi miten laitetta käytetään ja täytettiin esitietolomake. Sain sähköpostiin linkin johon pääsin täyttämään tietojani. Tänä aamuna virittelin laitteen paikalleen ja aloitin testin. Yhden vapaapäivän ja kahden arkipäivän ajan pidän kuvassa olevaa mittauslaitetta ja täytän päiväkirjaa. Tuntuu helpolta :)

Täytän kohta 40-vuotta, olen kahden lapsen äiti ja rakastan liikuntaa kaikissa muodoissa. Nykyinen elämäntilanne on väkisinkin vaikuttanut liikunnan määrään. Uusi työ yrittäjänä ja perheen pyörittäminen yksin suurimman osan vuodesta, miehen ollessa työreissuilla tuo omat haasteensa. Mutta eikös sitä sanota, että suutarin lapsella ei ole kenkiä :)

Tykkään lyhyistä, intensiivisistä treeneistä. Motivoivimpia treenejä on ne missä joudun ylittämään itseni ja käymään sietokyvyn rajoilla. Minulle motivaation kannalta ovat äärimmäisen tärkeitä konkreettiset tavoitteet. Näitä on ollut mm. 10 leuanvetoa, oman painon verran penkistä nostaminen, puoli maraton alle kahdessa tunnissa yms.. Ilman näitä välitavoitteita en saa itsestäni tehoja irti ja treenailu on pelkkää haahuilua. Joten vinkki ja haaste kaikille teille; haasta itsesi ja kehosi välillä pois mukavuusalueelta, mieti tavoite, kokeile uusia juttuja ja harrasta monipuolisesti eri liikuntamuotoja!

Ikä on tuonut mukanaan tietynlaista armollisuutta treenitapoihin ja luonnossa liikkuminen on ihan parasta. Jopa se 20 kg rinkka selässä keskellä itikkalaumaa. Mutta painavan rinkan kanto useita kymmeniä kilometrejä päivässä, epätasaisella vuoristoisella polulla vaatii myös lihasvoimaa ja keskivartalon hallintaa... palaamme siis siihen liikunnan monipuolisuuteen ;)

Joten tässäpä sitä ollaan..Kesän haasteina on ensimmäinen seikkailu- urheilukilpailuun osallistuminen sekä pitkä vaellus rinkan kanssa. Näissä tarvitaan voimia ja kestävyyttä joten eipä auta kuin laittaa lenkkarit liikkeelle...ja kuunnella mitä hyvinvointianalyysi neuvoo tekemään.

Keskiviikkona Wille analysoi tulokset, arvioi unen laadun ja riittävyyden sekä auttaa löytämään ratkaisuja paremman palautumisen saavuttamiseen. Kertoo myös olenko riittävän aktiivinen ja onko harjoitteluni riittävän tehokasta saadakseni aikaan positiivisiä terveysvaikutuksia  ja kohottaakseen kuntoani.

Miten treenaat, miksi treenaat...tärkeintä kuitenkin on voida hyvin ja nauttia elämästä!

Iloa treeneihin, palataan pian tuloksien merkeissä!

-Maija-